Brudekjoler kræver både en brud og et bryllup. Det er en stor beslutning, og du vil gerne gøre et godt indtryk, da bryllup er en stor og dyr begivenhed. Men hvordan finder du vej i de mange designs af brudekjoler? 

Se hvilke parametre du skal være opmærksom på som kommende brud.

Du bestemmer helt selv, hvad du vil bære af tøj til dit bryllupBryllup – før du går i gang med kjolejagten

Det er vigtig, at du sætter dig ned og overvejer følgende:

 • Hvad er budgettet for kjolen til mit bryllup?
 • Hvilken stil ønsker jeg til mit bryllup?
 • Hvor starter jeg med at se og prøve brudekjoler?

Lav en overskuelig liste til dig selv, så du har overblik over, hvad du skal hvornår – samt hvilke tanker du gør dig om kjolen. Del dine tanker med de veninder, som du ved siger deres ærlige mening. Spørg forskellige eksperter til råds.

Traditioner for brudekjoler

Traditionen tro skal kjolen være hvid og stor. I princippet er der ingen regler for, hvordan du kan se ud til dit bryllup. Det ligger dig frit for, om du vil giftes i en mangefarvet kjole eller ternede bukser. I gammel tid var kjolerne sorte af praktiske årsager – og det at bære en rød kjole betød, at man blev gift for anden gang.

Den billige løsning til en kjole

Det kan også være romantisk at blive gift i et arvestykke eller få personliggjort sin brudekjole af en skrædder. I diverse genbrugsbutikker hænger der mange aflagte brudekjoler, som blot trænger til en omgang rens, og så er de endda meget billigere end brudekjoler til ny pris.

Slør og sko kan også genbruges eller erhverves billigt. Hvis alt andet er lånt, kan det betale sig at investere i et nyt slør. De koster som regel ikke særlig meget, da de oftest er lavet af kunststof. Hvis du kender en ældre dame, der kan kniple eller brodere, kan det også være løsningen på et slør. Derved bliver den del af brudeudstyret ekstra personligt.

Se følgende links til at finde smukke brudekjoler:

Da det er dig, der skal være brud, og det er dit bryllup, er det også dig, der må træffe valget mellem de mange forskellige brudekjoler. Gør derfor dine overvejelser i god tid og invester i noget, der får dig til at føle tilpas og samtidig gør dig glad.

Brud, plej dig selv før dit bryllup

Som kommende brud skal du nyde, at du for en dag, skal være prinsesse og festen midtpunkt. Derfor skal du “desværre” igennem en masse selvforkælelse:I din jagt på brudekjoler, skal du huske at pleje dig selv

 • Ansigtbehandling (5 uger før brylluppet)
 • Løbende afstresningsmassage
 • Til frisøren
 • Til negletekniker (Mani- og pedicure behandling – dagen før dit bryllup)
 • Til kosmetolog for at få rettet og farvet øjenbryn samt lagt make-up

Husk at få lavet faste aftaler med frisøren og kosmetologen, så de har sat meget tid af til dig på din bryllupsdag. Husk også at bestille tid hos de forskellige forplejninger i god tid.

Andet vigtigt

Andre traditioner er at bære noget blåt, noget gammelt og noget nyt. Hertil har det længe været en trend at bære et strømpebånd – enten nyt, blåt eller lånt. Det er forskelligt – og når det kommer til det indre lingeri, skal også dette være helt hvidt. Sko og slør bæres også i samme nuancer, som symboliserer renhed. Det er skik fra gamle dage, hvor man ikke sov sammen med sin kæreste, før man blev viet som mand og kone.

 

Anden inspiration, råd og ideer til dit bryllup lige her:

 • Brud, Gom, eller gæst – læs om bryllup, brud & gom. Læs mere om brudekjoler, bryllupsrejser, traditioner, underholdning til bryllup og meget mere til brug ved jeres bryllup her: Brud og gom.
 • Her er et link til dit eget bryllup, eller hvis du skal være gæst: Bryllupsklar.
 • Vil du læse lidt om kulturhistorien bag et bryllup. Hvor gammel er fx den hvide kjole og sløret – samt hvilke skikke havde man tidligere? læs mere her: Historie Online.
 • Vil du hente inspiration fra et kongeligt bryllup, så kan du finde det her: Kongehuset.
 • Mangler du underholdning til bryllup, er der masser af hjælp at hente.