Festunderholdning. Hvad enten den står på firmafest, bryllup, fødselsdag eller konfirmation er det vigtigt at underholde gæsterne.

Men underholdning til fest kan være mange ting. Det første, man bør gøre op med sig selv er, hvorvidt man ønsker at lave sin egen festunderholdning, eller man vil gøre lidt ekstra ud af det og booke professionel festunderholdning.

Book en tryllekunster som festunderholdningDet professionelle valg til festunderholdning

Professionel festunderholdning er det sikre valg, hvis gæsterne skal underholdes efter alle kunstens regler. Men professionel underholdning er jo ikke bare professionel underholdning. Der findes mange afskygninger af festunderholdning, og det er bare med at finde den, der passer bedst til din fest:

 • Stand-up-komiker: Hvis du vil være sikker på, at folk griner, er der ingen anden løsning end stand-up-komikeren. Du kan være sikker på, at det er sjovt og veltilrettelagt, og at stemningen hænger ved. Hvis man har specielle ønsker, temaer eller lignende, er det som regel muligt at integrere i showet. Kig f.eks. her, hvis du vil have et godt grin serveret på et sølvfad: Standup komiker. Du kan bare læne dig tilbage og grine med.
 • Lær-noget: Man kan f.eks. booke en danseinstruktør og tvinge folk ud på dansegulvet. Det er morsomt, og stemningen hænger ved resten af aftenen. En anden idé er et decideret kursus. Prøv en chokoladesmagning eller vin-, øl- eller champagnesmagning. Det er lækkert, interessant og skal nok falde i god jord hos de særligt tørstige gæster. På samme måde kan man booke et barkursus som erstatning for velkomstdrinks. Det foregår sådan, at gæsterne får lov til at mikse den perfekte drink til sin bordherre eller dame med vejledning fra instruktøren. Det er en rigtig sjov start på festen.
 • Tryllekunstner: Et andet hit er selvfølgelig tryllekunstneren. Det er spændende og ufatteligt opkvikkende, og det er et sikkert samtaleemne resten af festen. At booke en tryllekunstner er så sandelig at give sin fest et særpræg.
 • Morskabsautomater: Lej en automat og lad gæsterne selv bestemme, hvornår de vil sidde og snakke, og hvornår de vil lege eller spille. Det kan være poolborde, en rodeotyr, spillemaskiner, pasfotoautomater, airhockey, karaoke eller noget helt andet. Det er et godt afbræk under festen og en god måde for gæsterne at lære nye mennesker at kende på.

Gratis festunderholdning

Er budgettet ikke til professionel underholdning, eller har du mod på selv at stå for det? Men mangler du idéer? Så kig her:

 • Bordpartner: Lad alle gæsterne skrive en sjov eller pinlig historie om sig selv inden festen. Når gæsterne ankommer, får hver gæst en lap papir med deres borddames/herres historie på. Derefter er det op til gæsterne at gå rundt blandt folk og finde deres bordpartner via historien. En god måde at få gæsterne til at lære hinanden at kende på.
 • 3 ord: Alternativt til den øverste idé, kan man skrive tre ting om hver gæst på en lap papir. F.eks. ”Briller, fra Nordjylland, 2 børn”. Hver gæst får så en lap om sin bordpartner. Derefter må hver gæst gå rundt blandt folk og snakke med folk, indtil de finder den bordpartner, der passer med beskrivelsen og som har en lap, der passer til den pågældende gæst.
 • Læg sedler: Stil en kurv ved indgangen til festen. I kurven skal der ligge små lapper med papir, som alle skal tage én af ved ankomsten. På lapperne skal der stå små ting, den pågældende gæst skal gøre under festen. F.eks. ”Sig skål hver 15. minut”, ”Hold en tale under desserten”, ”Tør din borddame om munden efter hver ret”, ”Syng højere end alle andre under festsangene”, ”Skriv et digt om maden og læs det op efter desserten”.

Brug tøjklemmer til de lumre lege for det er sjov underholdning til festDen lumre – Lav konkurrencer i par – festunderholdning

 1. Manden skal fjerne 7 tøjklemmer med munden fra kvindens tøj med bind for øjnene – tøjklemmerne er selvfølgelig placeret på brystet, numsen og lignende.
 2. Lav et hak på midten af en lakridssnøre og lad en kvinde og en mand kæmpe om, hvem der først når over hakket.
 3. Lad 6-8 mænd sidde i boxershorts, hvor deres kærester eller koner får bind for øjnene. Nu skal kvinderne ud fra mændenes ben finde frem til deres kæreste eller mand. Lad der være en 1., 2., og 3. plads.

Temaunderholdning

Temafester er underholdning nok i sig selv:

 • Hold f.eks. en 80’er-fest og kør den helt ud: dresscoden er discotøj, musikken er fra 80’erne, og der skal selvfølgelig også være discokugler og rejecocktails.
 • Eller invitér til en James Bond-fest med Dry Martinis og cocktailkjoler. Her kan der også bookes et kursus i poker eller lejes pokerborde og rouletter.
 • En sikker vinder er også en godt gammeldags maskerade. Dresscoden er simpelthen bare udklædning. Det er simpelt og hylende morsomt.

Underholdning til fest