Det er sparetider! Personalegoder som julefrokost og firmafest bliver sparet væk og der bliver for de ansatte skåret ned på fryns og andre sociale aktiviteter.

Så hvordan slår man hele baduljen sammen og gør både chefer og ansatte glade?

Hold en firmafest, hvor i sparer på pengeneJulefrokost & firmafest i krisetider

For at spare kan der hentes hjælp ved at tænke anderledes. Det er de faste regler og traditioner, der skaber et højt budget, når der skal arrangeres firmafest eller julefrokost.

En julefrokost er også en firmafest – men for at prøve noget nyt kan det hele slås sammen ved at tænke kreativt. Nedenfor listes nogle forslag til, hvordan festen kan blive anderledes i år.

  • Firmafest som temafest; Skab dog nogle nye rammer. Udvælg et tema, og gå ikke på kompromis med indholdet. Dertil kan man for få penge skabe nogle sjove rammer og bede de ansatte iklæde sig tøj, der rammer temaet. Sådan klares en stor del af festens udsmykning.
  • I stedet for julefrokost kan I holde en kreativ fest; Her skal de ansatte også være en stor del af udsmykningen og madlavningen. I fællesskab arrangeres det, hvem der laver mad og hvem der laver udsmykningen. Derudover kan det være en opgave, som danner rammen for underholdningen, som nogle af de ansatte kan tage sig af. Hermed kan festens bekostelige poster nedjusteres en del.
  • Aktiviteter i stedet for den traditionelle firmafest; Måske skal festen tilpasses et mere sportsligt tema, hvor alle ansatte er delt op i hold. Holdene skal gennem nogle aktiviteter og danner derfor selv rammen for underholdningen. Det kan være forskellige lande, der er repræsenteret i forskellige sportslige aktiviteter som fodbold, længespring eller stafet. Men det behøver ikke kun være fysisk udfordrende aktiviteter. Der kan være balancering med æg, Kims leg eller at skrive aftenens sang – som mere stille aktiviteter. På den måde bliver de ansatte selv en stor del af konceptet og maden og evt. udklædningen kan tilpasses hertil.
  • Rollefest i stedet for julefrokost; Der indbydes til fest, men måske er festen noget helt andet end en traditionel julefrokost. Det kunne være et bryllup. Den enkelte får hver især en rolle og skal ud fra det klæde sig ud som familiemedlemmet. Dertil kan bryllupsgæsten få opgaver i løbet af aftenen – såsom en tale, sang eller andre fornøjelige indslag. Det kan også være en rolle af mere behjælpelig karakter, som fx at stå for brød til forretten, rydde tallerkenerne eller bare tage en flaske vin med. Find selv på flere opgaver alt efter hvordan jeres fest skal være.

Planlæg jeres firmafest og julefrokost i fællesskabSjov firmafest og styrkelse af fællesskabet

De listede idéer er nemme at kopiere, men ét gælder for dem alle. Rammerne skal overvejes og tænkes igennem. Det vil være en fordel at nedsætte et festudvalg i stedet for at outsource opgaven og betale sig fra den. Tjansen som medlem af festudvalget kan gå på skift i organisationen årene frem.

Grunden til at man holder en fest for alle i en organisation, er for at ryste folk sammen og styrke fællesskabet. Nogle gange kan det være godt at arbejde sammen om andet end de daglige rutiner. Det kan også hænde, man har brug for at snakke med sine kolleger eller chefer i andre rammer end dem, der er på arbejdet.

Der er masser af idéer, så kig videre på disse links

  • Se her nogle grundregler for at agere som festarrangør: Festarrangør
  • Find inspirationer til firmafester her: Firmaarrangementer
  • Til en firmafest drikkes der tit alkohol og dertil hører der sig sjove festsange: Drikkeviser
  • Lær hvordan du mixer drinks til festen: Drinksopskrifter
  • Skal festen afholdes på Sjælland, kan du bestille øl og vand hos Skafte