Indbydelser er det allerførste led i en fest, og derfor er dine invitationer faktisk med til at skabe stemningen for festen – allerede før den er sat i gang.

Men det er til gengæld ikke altid lige let at skrive de perfekte indbydelser. Derfor er her samlet inspiration til fantastiske invitationer og indbydelser for enhver smag og anledning.

Invitationer – indhold i kortet

Når man skal have indbudt sine gæster, er der faktisk mange ting, man skal overveje, når man skal have lave de helt rigtige invitationer og indbydelser. Indbydelserne skal helst bære et personligt præg, og desuden skal de passe til festens anledning.

Udover disse særlige træk bør invitationer som udgangspunkt også indeholde:Her er masser af inspiration til indbydelser og invitationer.

 • Anledning
 • Feststed
 • Festtidspunkt
 • Dato for svar udbedes (S.U.)
 • Kontaktmuligheder til svar
 • Mulig dresscode eller lignende
 • Overvej eventuelle overnatningsmuligheder

Personlige invitationer

Der er ikke noget mere intetsigende end at få en grå og kedelig indbydelse, som kunne være lavet og skrevet af hvem som helst. Men hvad er det så, der skal der til for at give indbydelserne det perfekte personlige præg?

Det første og mest oplagte er at sætte et billede ind af festens hovedperson(er) – hvad enten det er en konfirmand eller et guldbrudepar. Gå i fotoalbummenes gemmer og find et sjovt, flot eller gammelt billede frem.

Tema

En anden idé til at give indbydelserne et unikt træk er at finde på et bestemt tema. Indbydelser og invitationer kan sagtens tilpasses hver gæst personligt.Temaet skal selvfølgelig karakterisere festens hovedperson.

Det kan være:

Musik; skriv/indtal invitationen på en cd.

Italiensk; skriv teksten på italiensk med en dansk oversættelse under. Passer perfekt til festen med lækker italiensk mad.

Et tema er både med til at gøre invitationen mere personlig og sjovere. Hvis ikke man kan finde på nogle særlige temaer eller ikke har nogle passende billeder, kan invitationerne stadig godt få en personlig karakter. Du kan fx sende indbydelsen som et puslespil, så gæsterne får en udfordring og et godt grin, når de modtager den. Alternativt kan du lave en videoindbydelse – så bliver det faktisk næsten ikke mere personligt.

Anledning til indbydelser

 • En af de første fester i et menneskes liv – udover fødslen – er barnedåben, så denne dag er selvfølgelig helt speciel. Både for forældre, familie og venner er denne dag stor. At lave en perfekt invitation betyder meget, men kan også være svært. Få derfor inspiration hos Invitation til barnedåb
 • Konfirmationen er den næste rigtig store fest for de unge mennesker, hvor der er lagt op til både tårer og grin. Derfor skal festen da også starte med et brag af en indbydelse. Siden Invitation til konfirmation er din kilde til den perfekte indbydelse.
 • Hvad end det er 7- eller 70-års fødselsdag skal der skrives en invitation. Inspirationen og tipsene til indbydelserne finder du på Invitation til børnefødselsdag og Invitation til fødselsdag
 • En bryllupsinvitation skal vække de store følelser – nemlig glæde og kærlighed. Få den rette hjælp til at opnå disse på Invitation til bryllup

Ovenstående links hjælper dig på vej til at skrive de helt rigtige invitationer og indbydelser, der er med til at sætte din fest i gang med det rette humør – uanset anledning og tema. Find lidt af hvert til din fest her hos Festlink.