Selskabslokaler er noget af det første, man skal kigge på, når man har besluttet sig for at holde fest. Man kan nemlig ikke begynde at planlægge festen, hvis ikke man har et sted at være.

Der findes selskabslokaler i mange afskygninger. Selvom festlokaler måske bare er en lokalitet til festen, er de faktisk også med til at fastsætte en stemning og en følelse omkring festen. Få derfor her hjælp til at finde de perfekte selskabslokaler til din fest.Flyt dit party ud i en hytte og brug hele huset som dine festlokaler

Selskabslokaler – find de rette

At holde sin fest i lejede selskabslokaler giver god mening, hvis man er mange mennesker. Men der er også andre fordele ved det. Man slapper mere af som vært, når man er på lejet grund og desuden er lokalerne lavet til fest med mange (fulde) mennesker. Du behøver slet ikke bekymre dig om dit antikke og dyrt importerede sølvtøj fra før Ruder Konges tid.

Her er en liste over gode idéer til dit valg af såvel traditionelle som alternative festlokaler:

 • Restauranter: fordelene ved at vælge en restaurant er mange. For det første bliver maden serveret i ofte smukke lokaler. For det andet er faciliteterne i orden (toiletter, stort køkken, service, stole, borde, industriopvask). Restauranter er forskellige og derfor må du afgøre med sig selv, hvilken type køkken og restaurant, du ønsker.
 • Festlokaler: I lejede festlokaler befinder der sig kun festens gæster, hvilken giver mere fokus på festen og intimitet. Desuden har man en større frihed til at arte sig, som man har lyst til – grine højt, lege selskabslege, bestille den musik og underholdning, man selv har lyst til, og i de fleste tilfælde feste så langt ud på natten, man vil.
 • Slot/herregård: hvis du vil gøre noget ekstra ud af festen, så lej et gods, slot eller herregård. De ligger som regel i smukke og idylliske omgivelser, og en fest i det miljø og i dens slags lokaler giver en både overdådig og meget romantisk stemning.
 • På vandet: tænk ud af boksen og hold din fest til søs. Hvis man lejer et festskib, er man sikker på at festen bliver noget for sig selv – samt at gæsterne får en smuk og spændende oplevelse. Desuden er det sjovt at trække folk væk fra deres normale og vante omgivelser.
 • Hotel: det er blandingen af restauranten og festlokalet samt mulighed for overnatning, der gør det store udslag. Der er mad, lokale og overnatning i et, og det betyder selvfølgelig, at folk kan spise, drikke og danse uden at tænke på, at skulle kunne køre hjem eller bestille taxier.
 • Lejrhytte: hvor hotellet ligner restauranten mere, ligner lejrhytten festlokalet. Her er ro og uden for byens hektik, og man kan arte sig som man vil til langt ud på natten om muligt. Her er sovepladser, så folk kan gå til køjs, lige når de har lyst.
 • Bar/pub/diskotek/natklub: hvis festen står på drikkeri, sjov, dans og ballade, så er baren eller diskoteket en god idé. Servér eksempelvis sandwich, håndmadder, pizza eller snacks. Det er en stemningsfuld, uformel og hylende morsom måde at holde din fest på.

Disse lokalevalg kan selvfølgelig sættes sammen med et temavalg. Er temaet Hawaii, så hold festen på en pyntet festbåd. Er temaet James Bond, så hold festen på et kasinohotel. Osv. Kun fantasien begrænser dig.

Lej et telt til din fest - fede selskabslokalerStuen som festlokale

Hvad end man af økonomiske grunde eller ej holder festen hjemme, rummer det masser af fordele. Folk føler sig hjemme, stemningen bliver hyggelig, der er ingen lukketider, man bestemmer helt selv over rammerne og så sparer man mange penge.

Men selv om man forvander stuen til festlokale, er der stadig mange ting at huske:

 • Service: Engangsløsningen er jo den nemmeste. Så kyler man engangsservicen ud bagefter og vupti, så er der rent. Hvis det skal være lidt finere, kan man også leje servicen. Det er den letteste måde at få så meget ens service på, og det kan se rigtig smukt ud. Alternativt (og på mellemvejen) kan man tage på loppemarked og købe 60 forskellige sæt service til en samlet pris på under 500 eller lignende. Det giver et rustikt look. Udover at være nemt, billigt og praktisk, er det også hyggeligt og sjovt.
 • Telt/indendørs: Det afhænger selvfølgelig af jeres hus. Hvis huset er indrettet til det, kan man holde festen indenfor og dermed være ligeglad med vejret og endnu engang spare penge. Hvis ikke, kan man leje et telt, men det afhænger meget af sæsonen. Dog kan man leje telte med tag og kunstig varme.

Der er mange ting at tænke på, når man skal vælge sine festlokaler, men forhåbentlig har guiden hjulpet dig på vej.

Her kan du finde gode selskabslokaler til dit arrangement

 • Hvis du vil holde bryllup i lokaler som “slottet”, så er muligheden her: Ledreborg slot
 • Ønsker du at bruge dine lokaler og holde din fest i haven, er det muligt at leje telte med både guldvarme og døre. Læs mere her: lej1partytelt
 • Vil du kombinere dit lokale og fest med en fysisk aktivitet, så kan man evt. spille golf med sine festdeltagere: Tollundgaard Golf Park
 • Hvorfor ikke være utraditionel og holde festen i et kæmpe sommerhus, hvor børnene kan være i den ene del af huset med masser af spil og aktiviteter, og de voksne kan være i bar og poolrummet? Fordelen er, at der er overnatning til alle uden det koster ekstra. Du kan se hvad sådan et sommerhus indeholder her: Luksus sommerhus til leje